ŠTĚŇÁTKA SE NARODILA 18.3. 2015
máme čtyři kluky a tři holky :o)

K odběru od 6.5. 2015

sobota 3. srpna 2013

máme tři týdny

štěńátka mají tři týdny. Jsou více akční už jen nespí a nejí. Začali jsme je i pomalu přikrmovat.Nejvíce je trápí to úmorné vedro :o(

Odpovídala jsem na dotaz  a rozhodla jsem se odpověď zveřejnit,třeba naše zkušenost pomůže i někomu jinému.

S pobytem v kotci u Pegy nebyl problém.
Pegy jsme do kotce dali hned od začátku ,dávali jsme jí tam i růzdné deky na spaní,ale vše zlikvidovala ,časem nás to přestalo bavit a smířili jsme se s tím,že bude spát v holé boudě :o)

 Naše Pegy neměla od štěňátka dovoleno chodit dovnitř do domu,jednoho psa jsme už doma měli a já nechtěla mít doma dalšího.Proto byla striktně jen venkovní pes. S počátku jsme se jí hodně věnovali a chodili za ní ven ,aby jí nebylo smutno a taky ,aby nedělala binec. Štěně je velmi hravé a je nutné jej zabavit podle vašich představ jinak se zabaví podle svých "o) V té době jsme taky začínali cvičit základní povely,přivolání na jméno,místo,sedni ...a potom jsme přidávali další.Není špatné si psa naučit,aby byl v kotci vždy,když jedete s autem.Pegynku jsme dali do kotce,když jsme vyjížděli a nebo přijížděli,pochválili,že zůstala a za krátký čas začala do kotce,když viděla auto chodit sama.Vždy je třeba cvičit jen jeden povel a když se podaří moooc chválit a odměnit třeba piškotkem.Hlavně opatrně s trestáním ... u nás šlo vše po dobrém a Pegynka se mohla přetrhnout,aby plnila naše přání.
Hlavně si dejte pozor na přivolávací povel,nikdy netrestejte psa,když jej přivoláte o on poslušně příjde.I když ho voláte,proto,že něco vyvedl.Pes už nebude chtít příště přijít,protože si zapamatuje,že přišel a dostal výprask.Je třeba si uvědomit,že když se štěně nudí kouše vše co najde a vyvádí skopičiny.
Potom později už jsme se jí tak intenzívně nevěnovali ,ale ona zůstala poslušná a milující stále.Máme doma terasové dveře a to je její místo,kde sedí a je s námi když jsme vevnitř v domě.

Pokud máte menší děti doporučuji vám hned ze začátku naučit pejska,že nesmí skákat.Později až vyroste se to může stát velkým problémem,pes s radostí a rozdováděný bude skákat po dětech,ale svou váhou je povalí na zem a bude zle ... viděla jsem to u sousedů a naše Pegy už od mala věděla,že skákat nesmí.
První rok je štěňátko velmi hravé a nejvíce se učí a také nejvíce toho zničí-rozkouše,potom už se uklidňuje a vy sklízíte odměnu za péči co jste mu první rok věnovali.

Všem přeji tak skvělého psa jako je naše Pegy ♥

A pár aktuálních fotek.










už nevíme jak by jsme ty kuličky zchladili ... tohle docela zabralo :o)


Přeji krásné dny všem 





Žádné komentáře:

Okomentovat

děkuji za Váš komentář